FRESH
MOCKTAILS
Fresh n' Tasty!
Met onze wijnen van Vintense en onze spirits van Lyre's kan je
tot 90% van de meest gedronken cocktails nabootsen, in een non-alcoholische variant.
Hieronder een kort overzicht van mogelijke recepten uit ons aanbod:
Lyre's Amalfi Spritz
Neem een groot wijnglas.
Doe er 60 ml Lyre's Italian Spritz, 60 ml Vintense Prestige,
30 ml bruiswater in en roer rustig. Vul aan met ijsblokjes.
Werk het glas af met een appelsienschijfje.


Lyre's Rosa Negroni
Werk voor deze cocktail met een whisky-glas.
Neem 45 ml Lyre's Italian Spritz, 15 l Lyre's Dry London Spirit en
30 ml Lyre's Apéritif Rosso in en roer rustig.
Vul aan met ijsblokjes en verse frambozen.
Werk het glas af met een citroenschijfje en rozemarijntakje.

Lyre's Amaretti Sour
Benodigdheden: 75 ml Lyre's Amaretti, 15 ml vers citroensap,
5 ml suikersiroop, 10 ml eiwit en 3 druppels aromatische bitters.
Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en shake met ijs.
Vul een tumblerglas met de inhoud van de shaker maar zonder het ijs. Voeg aan het glas verse ijsblokjes toe.
Werk het glas af met een citroenpartje en een marasquinkers.
Lyre's Cuba Libre
Neem voor deze non-alcoholische variant van de bekende Cuba Libre een hoog tumbler glas. Vul het glas met ijs. Hierna doe je 60
ml Lyre's Dark Cane, 15 ml limoensap en 90 ml cola.
Werk het glas af met een limoenpartje.

Lyre's Old Fashioned
Gebruik voor deze cocktail een whiskey-glas. Vul het glas met ijs en voeg er 60 ml Lyre's American Malt, 5 ml suikersiroop en 2 druppels aromatische bitters aan toe. Roer kort met een barlepel.
Werk het glas af met de schil van een appelsien.


Vintense Dirty Mind
Pers de limoenen en hou de schillen van de halve
limoenen bij voor de afwerking.
Plet wat bessen in een Old Fashion glas en vul het
glas vervolgenstot aan de helft met ijs.
Giet 1 cl vers limoensap, 2 lepels amaldelsiroop en 9 cl
Vintense Cabernet Sauvignon in het glas.
Roer met een barlepel. Vul het glas verder aan met ijs.
Vul nu met een lepeltje een lege halve limoen met chocomousse
en leg dit bovenop het ijs in het glas. Werk af met een appelsienpartje.
Vintense Satin
Benodigdheden: Vintense Sauvignon blanc, sap van bloedsinaasappel,
honing, gembersiroop, soda (spuitwater), gepileerd ijs.
Vul een champagneglas met ijs zodat het afkoelt.
Giet alle ingrediënten, inclusief de Vintense Sauvignon Blanc
in de shaker. Sluit goed af en shaken maar.
Doe het ijs uit het glas en giet het mengels met behulp van een
zeefje in het glas. Voeg als laatste wat spuitwater toe aan de
mocktail voor een mooie mousserende rand.
Versier het glas met een limoenpartje en klaar.
